Резюме на филма Exodus Gods and Kings

Онзи ден. гледах Exodus Gods and Kings. Общо взето исторята на Моисей и освобождаването на евреите след 400 години робство. Ако очаквате някакви праисторически джедаи да сбият по поляните – то има само една такава битка (по-сериозна).

Повече от времето се бръщолеви за египетската култура, еврейската култура + лудоста на Моисей. Плясна го един камък по главата и взе да вижда господ – е хубаво, не е лошо да си имаш приятели, включително и въображаеми. Има неща, които ми харесаха, но има такива, които като цяло липсваха. Можеха да ме питат преди да пуснат филма 😉 не да се излагат така.
Хареса ми пресъздаването на случката с разделянето на червено море. Вечерта се видя някакъв голям астероид и на сутринта – напълно логично морето се отдели от брега, подготвяйки огромно цунами, което помете настървените египтяни. Те египтяните си поумряха и по склона на планината, преди да дойдат до морето, но останаха няколко карети за финалната сцена. Хареса ми това, че не го направиха, като в приказките „Забил сопата си в морето и то се разделило на две…“ Направили са го по-правдоподобно за нас.
Хареса ми (до някъде), сцените където си хареса оная мацка. Нямаше порно (за жалост), но сцените си имаха своите моменти.

Не ми допадна началото на филма, двамата герои на филма вече готови за бой и шамари, еми дайде малко предистория, да видик как растат, как се издигат до положението си и т.н., а то нищо, филма започва все едно от средата. Чак после се разбра, кой кой е. 10 мин. Нямаше да им коства кой знае колко да внесат малко от къде почват нещата.
Антагониста беше слаба ракия, все едно купена от гаражна кръчма, трето разреждане.
Също така това с червеите и мухите беше гадно!

Като цяло обаче, фирма си го биваше. Не си струва за кино да го гледам, но за убиване на времето е ок.